Website laten maken

U vraagt zich vast af wat de voordelen zijn van het laten maken van een website, hieronder ziet u twee voorbeelden :

•             U heeft zelf meer controle over de functionaliteit en het uiterlijk van uw website omdat u dit zelf hoeft uit te vogelen maar kan overlaten aan een expert
•             Het kost u minder tijd waardoor u zich meer kan focussen op de content van uw website, wat uiteindelijk toch het allerbelangrijkste is.

Waar moet je op letten als je een website laat maken

Het belangrijkste is dat u de juiste webdesigner kiest voor het laten maken van uw website, kies daarom zorgvuldig en neem de volgende tips mee bij uw besluit.

Hoe goed wordt de webdesigner gevonden in Google?

Gebruik in Google zoektermen zoals “webdesigner” en misschien in combinatie met het systeem waar u interesse in heeft zoals “Wordpress webdesigner”.
U kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen de eerste pagina van de zoekresultaten van Google bekijken, kijk dan niet naar de betaalde advertenties. De webdesigners die als advertentie zijn weergegeven , betalen er een flink bedrag voor om daar te staan en hebben niets aan zoekmachine-optimalisatie. Wanneer de webdesigner wel hoog in Google staat (geen advertentie) dan heeft deze webdesigner zijn zaakjes goed op orde rondom zoekmachine-optimalisatie. Zo kan deze webdesigner u goed informeren over het ontwerp en de bouw van uw website.

Hoe ziet de website van de webdesigner eruit?

Op de eigen website van de designer kan je al zien of het een geschikte designer is en of de designer dingen kan perfectioneren. Op de portfolio pagina van de webdesigner kan je al kijken wat de designer heeft gemaakt.
Maar laat u niet te veel van de wijs brengen, want een designer kan wel een schitterende website opleveren maar als de klant er lelijke foto’s en rare teksten in gaat zetten dan wordt het er natuurlijk niet mooier op.

Wat kost het?

De prijs is vaak het belangrijkste punt. Vergelijk webdesigners met elkaar, in prijs en kwaliteit. Ook kunt u offertes aanvragen, weer bij het aanvragen wel zo specifiek mogelijk.
Zo kunnen webdesigners een preciezere prijs opgeven.
Ook is het slim om per onderdeel van uw website offertes aan te vragen, zo komt u meer te weten over de designer en zijn kosten

Hoeveel vrijheid krijg je van de webdesigner?

Gaat u zelf alle content plaatsen of moet de designer dit doen? Als u er geen verstand van heeft is het verstandig om het aan de designer over te laten.
Misschien wordt het dan wel lastig om zelf content aan te passen.
Vraag daarom of u de recht krijgt om de content wel aan te kunnen passen.
Ook is het slim om toestemming te krijgen tot databases en alle bestanden zodat u er zelf controle over heeft.